/

4 September 2023

Kas Beekmans behaalt Yamaha R3 bLU cRU Cup titel tijdens voorlaatste wedstrijd van het seizoen

Kas Beekmans behaalt Yamaha R3 bLU cRU Cup titel tijdens voorlaatste wedstrijd van het seizoen

Kas Beekmans wist tijdens voorlaatste wedstrijd van het seizoen de titel in de Yamaha R3 bLU cRU Cup kampioenschap veilig te stellen. In het weekend van 2 tot en met 3 september was het de beurt aan de wedstrijd op het Colmar-Berg circuit in Luxemburg. Met twee overwinningen had de coureur uit Boxtel genoeg punten om de titel op zijn naam te schrijven.

Voor Kas is het zijn eerste seizoen in de Supersport 300 categorie, waarbij hij met Team Apreco in het Duitse IDM-kampioenschap uitkomt en daarnaast deelneemt aan de Yamaha R3 bLU cRU BeNeLux Cup. Het was een enerverend seizoen in de Yamaha R3 bLU cRU Cup kampioenschap. Met nog één wedstrijdweekend te gaan had de Yamaha-coureur voldoende punten voor de titel.

Het seizoen in de cup werd afgetrapt op het circuit van Croix en Ternois in Frankrijk, waarbij Kas direct een dubbele overwinning op zijn naam wist te schrijven. In Mettet, België behaalt Kas een nette eerste en tweede plaats en laat een mooie strijd zien op de baan. Op de Nürburgring in Duitsland behaalt Kas wederom twee overwinningen en doet daarmee goede zaken voor het kampioenschap. Vervolgens is het de beurt aan de wedstrijd op het TT Circuit in Assen. De eerste wedstrijd is kletsnat en Kas weet het veilig uit te rijden op een tweede plaats. De tweede wedstrijd rijdt hij naar een zinderende race naar de winst.

Op het circuit Colmar-Berg in Luxemburg stond het vijfde en tevens het voorlaatste wedstrijdweekend op de agenda. Het was een compleet nieuw circuit voor de Team Apreco rijder, die twee goede wedstrijden reed en daarmee tweemaal de overwinning wist te behalen. Hiermee wist hij tevens het kampioenschap van de Yamaha R3 bLU cRU Cup kampioenschap binnen te halen. Dit is wat Kas na afloop van het weekend zei: 

Over een kleine drie weken is het tijd voor de laatste wedstrijd voor het IDM-kampioenschap van dit seizoen. Deze vindt plaat op Hockenheimring van 22 tot en met 24 september. Houdt de social media van Kas in de gaten, want wij hebben een mooi nieuwtje voor deze wedstrijd. Het Yamaha R3 bLU cRU Cup seizoen sluiten we af op zaterdag 7 oktober op het TT Circuit in Assen. 

Ander nieuws uit deze catagorie