/

20 April 2023

Kas Beekmans maakt zijn WK Supersport 300 debuut in Assen met MS Racing Team

Kas Beekmans is verheugd om aan te kondigen dat hij komend weekend zijn debuut in het FIM World Supersport 300 championship zal maken. De 18-jarige Nederlander komt uit voor het Spaanse MS Racing Team.

Het is een unieke en prachtige kans voor Kas Beekmans. Hij zal hiermee direct zijn debuut op wereldkampioenschap niveau maken en dat tegelijkertijd met de opening van het FIM World Supersport 300 kampioenschap op zijn thuiscircuit, het TT Circuit in Assen.

De jonge Nederlander komt dit jaar voor het eerst uit in de Supersport 300 categorie. Hij zal dit jaar actief zijn in het Duitse IDM Supersport 300 kampioenschap op een Yamaha YZF-R3 van Team Apreco. Voorafgaand aan het seizoen werden er enkele wintertesten afgewerkt in Spanje op diverse circuits. Deze verliepen positief en Beekmans voelde zich sterk. Deze vorm zette hij door, want begin april behaalde hij een dubbele overwinning tijdens de seizoensopener van de Yamaha Racing bLUcRU Benelux R3 Cup in Croix en Ternois.

Dit weekend van vrijdag 21 april tot en met zondag 23 april zal Kas uitkomen tijdens de Nederlandse ronde van het World Supersport 300 kampioenschap in Assen. Op vrijdag staan er twee vrije trainingen gepland, gevolgd door de Superpole en de eerste race van het weekend op zaterdag. Zondag begint met de warm-up sessie om klaar te stomen voor race twee later op de middag.

Kas Beekmans:

Afgelopen zaterdag heb ik het geweldige nieuws ontvangen dat ik met een wildcard optreden mee mag doen tijdens het World Superbike weekend in Assen met het MS Racing Team. Samen met hen ga ik deze geweldige uitdaging aan en ga daar mijn uiterste best voor doen. Het was een ingewikkelde uitdaging om alles op zo korte termijn te regelen maar ik ben eenieder die hieraan mee heeft geholpen ontzettend dankbaar. Grote dank aan Team Apreco en Ten Kate voor de snelle hulp. We gaan ervoor!

Wij houden jullie gedurende het weekend op de hoogte middels de social mediakanalen van Kas Beekmans.