/

24 April 2023

Kas Beekmans tevreden over debuut World Supersport 300 in Assen

In het weekend van 21 tot en met 23 april deed Kas Beekmans mee als vervanger in het FIM World Supersport 300 Championship voor team MS Racing. Dit betekende direct zijn debuut in het wereldkampioenschap en dat op het TT-Circuit in Assen. Kas is tevreden over het verloop van het weekend en eindigt eenmaal als 21e en een keer als 19e.

Het was hectische week, waarin Kas Beekmans op het laatste moment als vervanger kon meedoen tijdens de openingsronde van het WK Supersport 300 kampioenschap op het TT-Circuit in Assen. Alles werd in korte tijd geregeld en zodoende kon vrijdagochtend de actie beginnen.

Helaas begon WK debuut minder goed voor Kas. Tijdens de eerste vrije training kwam de 18-jarige coureur na twee ronden ten val vanwege een technisch probleem. Gelukkig bleef Kas ongedeerd en reed een keurige tweede vrije training. Hij reed in een grote groep met rijders, waarin hij goede stappen voorwaarts kon maken.

Tijdens de Superpole op zaterdagochtend was de baan gedeeltelijk droog met hier en daar nog natte plekken. Dit zorgde voor verraderlijke omstandigheden maar de rijder uit Boxtel wist hier goed mee om te gaan. Na de kwalificatie sessie zagen we Kas op een keurige dertiende startpositie.

De eerste race op zaterdagmiddag werd gekenmerkt door een jumpstart. De Yamaha rijder moest hiervoor twee long lap penalty’s nemen gedurende de race. Hierdoor verloor Kas de aansluiting met de groep voor hem en kwam alleen te rijden. Uiteindelijk weet hij als 21e te finishen.

Kas reed een strakke tweede wedstrijd op een zonnig TT Circuit. De gehele wedstrijd zagen we een grote kopgroep, waar ook Kas deel van uitmaakte. Naarmate de wedstrijd volgde zakte hij iets terug maar desondanks laat hij zich sterk zien in de kopgroep van twintig rijders. Uiteindelijk komt Kas als
negentiende over de finishlijn, nadat hij een penalty kreeg. 

Kas:

Het was een bijzonder weekend in Assen. Op het laatste moment mocht ik als vervanger meedoen tijdens het WK Supersport 300 voor het MS Racing Team. Vrijdagochtend begon met een valpartij vanwege een mechanisch probleem maar ik wist mij in de tweede vrije training goed te herpakken. Tijdens de Superpole sessie zaterdagochtend zat ik er goed bij. Op een opdrogende baan, wist ik mij te kwalificeren als dertiende. Een jumpstart in de eerste race zorgde voor een dubbele longlap penalty, hierdoor zakte in ver terug. De tweede wedstrijd had ik de aansluiting bij de kopgroep en reed een sterke wedstrijd. Ik ben zeer tevreden met het verloop van het weekend en wil iedereen enorm bedanken!

Na zijn debuut in het wereldkampioenschap gaat Kas zich opmaken voor zijn eerste IDM-wedstrijd dit seizoen. Die begint in het weekend van 12 tot en met 14 mei op het spectaculaire circuit van de Sachsenring.