/

23 June 2024

Kas Beekmans laat progressie zien tijdens IDM Most

Kas Beekmans laat progressie zien tijdens IDM Most

Het was een weekend met een stijgende lijn, waarin het gat naar kop werd gedicht. In het weekend van 21 tot en met 23 juni reed Kas Beekmans het derde wedstrijdweekend van het seizoen. Ditmaal was het IDM-Supersport kampioenschap te gast op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. In de eerste race moest Kas opgeven vanwege technische problemen maar scoort een tiende plaats in de tweede wedstrijd.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag reed Kas vele ronden op zijn Yamaha-motorfiets. Ronde bij ronde verzamelde hij de nodige informatie en vond al gauw het gewenste gevoel. Samen met Team Apreco werden er enkele aanpassingen gedaan en zodoende gingen de rondetijden steeds meer omlaag. Kas kende een positieve openingsdag op het Tsjechisce circuit, waarbij hij het verschil naar de voorste rijders wist te verkleinen. Na afloop van de trainingen zien we Kas terug op een veertiende plaats.

Vol motivatie ging de coureur uit Boxtel de kwalificaties tegemoet. In de eerste kwalificatie was hij nog iets zoekende op de Yamaha YZF-R6 machine maar tijdens de tweede kwalificatie verbeterde hij zijn rondetijd met ruim een seconde ten opzichte van de eerste training die ochtend. Hiermee maakte hij stappen richting de voorste posities als het gaat om de rondetijden. Hij kwalificeerde zich op een nette veertiende startplaats en tankte vertrouwen voor de races.

Op zaterdagnamiddag zagen we de eerste IDM Supersport wedstrijd van het weekend. Kas had een matige start maar door een valpartij in de eerste bocht kon hij hier toch iets voordeel uithalen. Direct weet Kas aan te haken aan de staart van een grote groep vechtend voor de tweede positie in de wedstrijd. Hij liet zien mee te kunnen en oogde sterk tijdens de eerste race. Helaas komt er na een drietal ronden een einde aan Kas zijn wedstrijd, dit vanwege een technisch defect aan de motor. Kas bleef positief en keek uit naar de tweede wedstrijd op zondag.

De tweede race op zondag was zeer positief voor de Yamaha-coureur. De gehele wedstrijd zit in hij in een grote groep verwikkeld vechtend voor de top vijf in de race. Een goed ritme, snelle tijden en een sterke rijder laten zien dat Kas mee kan doen in de voorste gelederen van het IDM Supersport kampioenschap. In de slotfase krijgt Kas te maken met opgepompte armen en moet te veel forceren. Hij komt uiteindelijk keurig als tiende over de finish en neemt hiermee een boel zelfvertrouwen mee richting de volgende wedstrijden.

We moeten even geduld hebben tot aan het eerstvolgende raceweekend. Over vijf weken komt Kas in actie op het circuit van de Schleizer Dreieck. Dit zal gebeuren in het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli.

Fotografie: Damon Teerink