/

8 May 2024

Pech achtervolgt Kas Beekmans tijdens IDM Supersport Sachsenring

Pech achtervolgt Kas Beekmans tijdens IDM Supersport Sachsenring

Het eerste IDM-Supersport weekend van het seizoen is een feit voor Kas Beekmans en Team Apreco. In het weekend van 3 tot en met 5 mei stond het eerste wedstrijd weekend op het programma, de plaats van handelen was het spectaculaire Sachsenring Circuit. Pech in de vrije trainingen en daardoor een gebrek aan rijtijd speelt Kas parten. Toch sluit Kas het weekend heel netjes af met een twintigste en twaalfde plek.

De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen. Kas trok daarin veel met zijn teamgenoot Twan Smits op. Hierdoor konden ze elkaar ondersteunen en de snelheid omhoog brengen. Voor de coureur uit Boxtel was het even wennen op de zwaardere Supersport machine en dan ook op nog een ingewikkelde baan. Want de Sachsenring staat bekend als een technische baan, waarbij alles moet kloppen. Helaas kampte Kas op vrijdag met een mechanisch defect aan de motor waardoor hij niet voluit kon rijden en bruikbare race tijd verloor. Ook kwam hij ten val, maar ondanks deze pech is Kas weer vol goede moed aan de kwalificatie van zaterdag begonnen.

Maar hoe lastig de racesport kan zijn bleek ook zaterdagochtend omdat de coureur opnieuw crashte. Uit onderzoek bleek later dat de crashes van beide dagen te maken hadden met een niet goed functionerende motorfiets. Er is hard gewerkt om de motor in orde te hebben voor de tweede kwalificatie maar het bleek niet afdoende te zijn geweest en de motor gaf opnieuw problemen. Kas kon hierdoor maar 10 minuten voluit rijden en dat op koude banden. Opnieuw koste hem dat racetijd. Mentaal was het lastig en om hierna het vertrouwen weer te vinden was niet gemakkelijk. Maar toch wist hij nog een 15e startpositie te behalen.

Uiteindelijk was het later op de middag tijd voor de eerste race. Het wordt de Yamaha-coureur niet makkelijk gemaakt. In de openingsfase komt Kas in contact met een andere coureur met een rit door de grindbak tot gevolg. Hierdoor moet Kas achteraan sluiten met een behoorlijke achterstand op de concurrentie. Uiteindelijk rijdt hij een uitstekend tempo maar kon niet meer voorkomen dat hij als twintigste over de finish kwam.

De tweede wedstrijd op zondag verliep heel wat beter voor Kas. Ondanks de lastige omstandihgheden van met slicks rijden op een vochtige baan, rijdt hij een solide wedstrijd maar redde het net niet om aan te pikken bij de voorste rijders. Desalniettemin laat hij een mooie race zien en weet hij zich van de 15e startpositie naar een 12e finish plaats te rijden. Hierdoor neemt Kas een aantal punten mee huiswaarts en sluit een veelbewogen weekend positief af.

Het is nu vier weken rustig tot aan de volgende wedstrijd. Het eerstvolgende raceweekend vindt plaats in Oschersleben van 31 mei tot en met 2 juni. Een circuit dat Kas goed ligt en waar hij eerder al mooie dingen heeft laten zien.

Fotografie: Damon Teerink