/

3 June 2024

Stijgende lijn voor Kas Beekmans tijdens IDM Oschersleben

Stijgende lijn voor Kas Beekmans tijdens IDM Oschersleben

Kas Beekmans en Team Apreco hebben het raceweekend in Oschersleben met een positief gevoel afgesloten. In het weekend van 31 mei tot en met 2 juni was Motorsport Arena de tweede bestemming voor het IDM Supersport kampioenschap. Het weekend begon lastig voor Kas maar weet in de wedstrijden progressie te laten zien. In de eerste wedstrijd komt hij ten val en in race twee komt hij als tiende over de streep.

Voorafgaand aan het weekend was Kas goed gestemd, want op het circuit van Oschersleben behaalde hij in het verleden goede resultaten. Echter begon het weekend niet geheel naar wens voor de coureur uit Boxtel. Hij kon gedurende de vrije trainingen op vrijdag niet het juiste gevoel op zijn Yamaha motorfiets creëren, waardoor hij niet de stappen kon maken die hij voor ogen had. Hij sloot de vrije trainingen als zestiende af. Samen met Team Apreco is de motor nagelopen en zijn er aanpassingen gedaan voor de kwalificaties op zaterdag.

Onder perfecte omstandigheden werden op zaterdag de twee kwalificatietrainingen verreden. De 20-jarige coureur wist zijn tijd ruimschoots te verbeteren maar kwalificeerde zich op een zeventiende plaats voor de wedstrijd later in het weekend. Ondanks de verbetering niet de uitgangsposities waarvoor hij had getekend. Daarom was hij gebrand om zich richting de punten te knokken tijdens de wedstrijden.

Kas had een keurige start tijdens de eerste wedstrijd en wist in de eerste meters al enkele plaatsten te winnen. Vervolgens rijdt Kas in een groep met rijders strijdend voor de punten. Hij laat zich keurig zien en rijdt een mooi tempo. Helaas zorgt een valpartij voor een vroegtijdig eind van de eerste wedstrijd. Kas was daarom gebrand op een goed resultaat in de tweede wedstrijd.

Volledig gefocust en met een doel voor ogen ging Kas de strijd aan in de tweede wedstrijd. Wederom kent Kas een goede start en maakt terrein goed op zijn collega rijders. De Yamaha-coureur laat zich uitstekend zien in een groep vechtend voor de tiende positie in de race en vecht mooie duels uit. In deze groep weet Kas als eerste over de streep te komen en als tiende het weekend af te sluiten. Hiermee verlaat hij Oschersleben met een aantal punten voor het kampioenschap.

Nu is het tijd om alles nog eens goed te analyseren en de ogen te richten op de volgende wedstrijd. Deze vindt over een drietal weken plaats op het Autodrom Most in Tsjechië. Dit zal gebeuren in het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni.

Fotografie: Damon Teerink