/

20 March 2024

Succesvolle eerste test voor Kas Beekmans op de Supersport machine

Succesvolle eerste test voor Kas Beekmans op de Supersport machine

Afgelopen week stond de allereerst test van het seizoen op het programma voor Kas Beekmans samen met Team Apreco. Dit jaar zal Kas als vaste rijder in het IDM Supersport kampioenschap uitkomen op een Yamaha YZF-R6 machine. Tijdens de voorjaarstest in Spanje maakte de coureur uit Boxtel goede stappen en legde hier een goede basis voor het seizoen dat komen gaat.

Voordat we vertellen over de test, willen we aandacht schenken aan Evert Blom. Evert was de grondlegger van Team Apreco. Helaas liet zijn gezondheid hem de afgelopen tijd in de steek. Zondag 17 maart is hij op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de altijd gevreesde ziekte. Dit was voor hem de finish maar alleen veel te vroeg. Hij heeft Kas een unieke kans gegeven om voor zijn team uit te komen en geloofde in zijn potentie. Hiervoor zullen we Evert eeuwig dankbaar voor zijn. Zonder de hulp van Evert en zijn team hadden wij simpelweg niet meer kunnen racen, daarom gaan we er alles aan doen om Evert trots te maken dit seizoen.

Positieve test in Valencia

Afgelopen donderdag 14 maart tot en met zondag 17 maart testte Team Apreco op het Ricardo Tormo circuit in Valencia. Na ruim een half jaar niet meer op de motor te hebben gezeten was het de eerste dag weer even inkomen voor de Yamaha-coureur. Kas had dan ook beduidend veel zin om het seizoen af te trappen. Boven verwachting wist hij gauw in het ritme te komen op de voor hem nieuwe motorfiets. Gedurende de vierdaagse test in Spanje kon Kas zich uitstekend verbeteren. Zo werkte hij onder andere aan zijn rijstijl om zo optimaal mogelijk achter het ruitje te kruipen. Daarbij werden voornamelijk vele meters gemaakt om zoedoende ervaring op te doen op de Supersport machine.

De eerstvolgende test vindt plaats op Nederlandse bodem. Dit zal gebeuren op dinsdag 2 april tijdens de jaarlijkse KNMV-training op het TT Circuit in Assen. Hier gaat Kas verder werken op het seizoen zo goed mogelijk te beginnen. Vervolgens zal het IDM-seizoen in het eerste weekend van mei van start gaan op de Sachsenring. Deze vindt plaats in het weekend van 3 tot en met 5 mei.