/

15 January 2024

Kas Beekmans neemt in 2024 met Team Apreco deel aan het IDM Supersport kampioenschap

Kas Beekmans neemt in 2024 met Team Apreco deel aan het IDM Supersport kampioenschap

Kas Beekmans is verheugd om zijn plannen voor aankomend motorsportseizoen wereldkundig te mogen maken. Samen met Team Apreco zal de 19-jarige coureur zijn opwachting maken in het Duitse IDM Supersport kampioenschap op een Yamaha YZF-R6 machine. Het is een intense winterperiode geweest om alle zaken te regelen en hij verwelkomde dan ook de steun die hij daarbij op diverse manieren kreeg aangeboden.

Kas heeft inmiddels al meerdere jaren ervaring in de internationale motorsport. Zo begon de carrière destijds op de minibikes alvorens hij de overstap maakte naar de Molenaar NSF100 Cup. Hierin heeft hij drie seizoenen gereden, waarbij hij in 2017 kampioen werd. Vervolgens heeft Kas gereden in de European Talent Cup en meerdere seizoenen in de Northern Talent Cup. In 2023 reed Kas samen met Team Apreco in het IDM Supersport 300 kampioenschap op een Yamaha motorfiets. In 2024 zal Kas samen met het team de overstap maken richting de Supersport categorie op een door Ten Kate geprepareerde Yamaha YZF-R6.

Vorig jaar tijdens de finalewedstrijd in Hockenheim mocht Kas de Yamaha Supersport al aan de tand voelen. Kas zijn postuur is beter geschikt voor deze machine en dat liet hij zien. Elke sessie werd de nodige progressie gemaakt en na afloop was iedereen zeer te spreken over zijn debuut in de IDM Supersport. Het plan was daarom ook al gauw duidelijk; IDM Supersport in 2024. Het is een drukke periode geweest om alle voorbereidingen te treffen. Zo is er veel tijd en aandacht besteed om sponsoren aan te trekken en te behouden voor 2024. Echter is het budget nog niet geheel rond en kan de jonge, ambieuze coureur nog alle hulp en steun gebruiken op weg naar de top. Mocht je samen met Kas de strijd aan willen gaan in het prestigieuze IDM-kampioenschap, dan is daar alle ruimte voor. Voor een eventuele samenwerking komt Kas graag met u in contact.

Het IDM-seizoen zal in het weekend van 3 tot en met 5 mei van start gaan op de Sachsenring in Duitsland. Voor die tijd zal Kas nog diverse testen afwerken op de Supersport machine. Daarbij is er nog alle ruimte voor nieuwe sponsoren om hem te helpen het budget voor komend raceseizoen rond te krijgen.

Heeft Kas u kunnen enthousiasmeren neemt u dan contact op, Kas legt u graag de sponsormogelijkheden en daarbijhorende pakketten uit.

Dank!   

Mailen of bellen kan via: beekmansracing@gmail.com of via +31 6 42 85 54 85