/

24 September 2024

Kas Beekmans tweemaal vierde tijdens finale IDM Hockenheim 2024

Kas Beekmans tweemaal vierde tijdens finale IDM Hockenheim 2024

Kas Beekmans heeft in stijl zijn debuutjaar in het IDM Supersport afgesloten. Het circuit van Hockenheim was de plaats van bestemming voor de finalewedstrijd van het IDM-kampioenschap. Deze vond plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september. Een uitstekend weekend voor Kas waarin hij zich in de kopgroep wist te mengen. Hij kwam maar een fractie tekort voor het podium maar wist tweemaal een mooie vierde plaats te scoren.

Het complete weekend was Kas te vinden in de voorst gelederen van het IDM Supersport veld. Op een warm en zonovergoten Hockenheim was hij sterk in elke sessie en liet zich uitstekend zien. Na afloop van de vrije trainingen op vrijdag zagen we de coureur uit Boxtel terug op een algemene vijfde tijd. Hij had daarbij de aansluiting met de rijders voor hem en dat gaf direct een positief gevoel voor het resterende deel van het weekend.

Op zaterdagmorgen tijdens de eerste kwalificatie kende Kas een valpartij in de eerste bocht. Hij bleef hierbij gelukkig ongedeerd en kon zijn Yamaha-motorfiets terugsturen richting de pitbox. Hierdoor verloor hij kostbare tijd maar wist dit recht te trekken tijdens de tweede kwalificatie. In deze sessie verbeterde Kas zich aanzienlijk en stond lange tijd op de derde plek. In de slotfase van deze kwalificatie werd hij terugverwezen richting een vierde plaats wat echter nog steeds een uitmuntend resultaat betekende. Hierdoor mocht Kas de races op zondag aanvangen vanaf de tweede startrij.

Kas reed een sensationele eerste wedstrijd in Hockenheim. Vanaf de tweede startrij wist hij zich keurig te mengen voor de voorste posities en reed vervolgens een ijzersterke race waarin hij lange tijd de derde positie in handen had. De Yamaha coureur leek op weg richting een debuutpodium in de Supersport categorie na een aantal pittige gevechten. Met slechts 0.016 van een seconde kwam Kas net te kort voor het podium maar wist desondanks knap vierde te worden.

In de laatste wedstrijd van het IDM-seizoen 2024 zagen we een kopgroep van vier coureurs waar ook Kas deel van uitmaakte. We zagen bijna hetzelfde beeld, waarbij Kas meerdere keren op podiumkoers reed. Hij knokte hard met zijn teamgenoot voor de laatste podium plek maar komt wederom als vierde over de finish. Ondanks het feit dat Kas tweemaal nipt het podium mistte liet hij twee fantastische races zien, waarin hij de aansluiting had met de kop van het veld.

Na een sterk seizoen als debutant in de IDM Supersport categorie zien we Kas terug op een negende plaats in de eindstand van het IDM Supersport kampioenschap. Gedurende het seizoen werden en ontzettend veel stappen voorwaarts gemaakt en dat wist de coureur uit Boxtel om te zetten in goede resultaten. Kas wil hiermee iedereen bedanken die hem dit seizoen heeft gesteund. Mede dankzij de hulp van al deze mensen heeft hij deze mooie resultaten kunnen behalen.

Fotografie: Damon Teerink