/

25 September 2023

Kas Beekmans boekt goede progressie tijdens IDM Supersport in Hockenheim

Kas Beekmans boekt goede progressie tijdens IDM Supersport in Hockenheim

Kas Beekmans kent een leerzaam weekend tijdens de IDM in Hockenheim. In het weekend van 22 tot en met 24 september stond het laatste raceweekend van het IDM-kampioenschap op het programma. Traditiegetrouw vond deze plaats op de Hockenheimring. Voor Kas was het de eerste keer in de Supersport categorie en scoort een achttiende plaats in de eerste race een en word vijftiende in de tweede wedstrijd.

Team Apreco gaf Kas de prachtige kans om op een Yamaha Supersport motor te stappen tijdens de finalewedstrijd in Hockenheim. Een kans die hij met beide handen aangreep. Vanuit het team werd er dan ook geen druk opgelegd en was het voor de coureur uit Boxtel een weekend om te leren en plezier te hebben op de voor hem nieuwe motor.

De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen. Het was zaak voor de Yamaha-coureur om het gevoel met de Yamaha YZF-R6 motorfiets te ontwikkelen. Hiervoor moesten de nodige ronden worden gemaakt en ronde bij ronde werd er veel geleerd en informatie verzameld. Kas voelde zich goed op de zwaardere machine en hij sloot de eerste dag af 22e.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag werden eveneens stappen voorwaarts gemaakt. Kas ging elke ronde harder en naarmate de tijd verstreek paste hij zijn rijstijl aan aan de grotere Supersport motor. Op een zonnig circuit van Hockenheim stuurt Kas zich naar een 21e startplaats voor de wedstrijden op zondag.

Op zondag stonden er twee wedstrijden op het programma. Met een aangename tempratuur en volle tribunes reed Kas twee goede wedstrijden waarin hij de machine steeds meer begon te begrijpen. Hij rijdt een goede snelheid en laat daarbij ook mooie gevechten zien in allebei de races. In de eerste wedstrijd komt Kas als achttiende over de streep en tijdens de tweede wedstrijd wordt hij vijftiende en scoort daarmee gelijk zijn eerste punt in het prestigieuze IDM Supersport kampioenschap.

Hiermee sluit Kas het weekend op de Hockenheimring met een positief gevoel af. Het was tevens het laatste raceweekend voor het IDM-kampioenschap dit seizoen. Op zaterdag 7 oktober komt Kas nog een keer in actie met de Yamaha R3 bLU cRU Cup om ook hier het seizoen goed af te sluiten. In de komende periode zullen we hard werken om de plannen voor komend seizoen te realiseren, hopelijk kunnen we hier gauw kenbaarheid aangeven.