/

15 May 2023

Goede snelheid en pech voor Kas Beekmans tijdens IDM Sachsenring

Afgelopen weekend van 12 tot en met 14 mei werd de openingsronde van het IDM-Supersport 300 op de Sachsenring verreden

. Kas kent een weekend met ups en downs. In de eerste race komt hij in de slotfase ten val, tijdens de tweede wedstrijd finisht Kas als negende.

Op vrijdag stonden twee vrije trainingen op het programma, gevold door de kwalificaties en de eerste race op zaterdag. Op zondagmiddag werd de tweede wedstrijd verreden. Dit alles met goede weersomstandigheden waarbij de zon en wolken elkaar regelmatig afwisselden op het circuit van de Sachsenring.

Het weekend begon niet geheel volgens plan voor de coureur uit Boxtel. In het begin van de eerste vrije training wordt hij door een collega rijder onderuit gereden. Hierdoor miste Kas nuttige rijtijd. Tijdens de tweede vrije training maakte Kas veel ronden om het gevoel met de Yamaha motorfiets naar zijn hand te zetten. In de kwalificaties zagen we grote groepen rijders, waarbij de slipstream een belangrijke rol speelde. Kas wist zich te kwalificeren op een dertiende plaats voor de wedstrijden later in het weekend.

Op zaterdagmiddag was het tijd om te racen. De eerste race begon ijzersterk voor Kas, hij reed naar de kopgroep toe te en mengde zich in het gevecht om de topposities. In slotfase crashte een rijder voor Kas en hij kon niet meer uitwijken, met een stevige crash tot gevolg. Gelukkig bleef de Yamaha-rijder ongedeerd.

Tijdens de tweede wedstrijd had Kas een matige start, vanwege een nieuwe koppeling. Hierdoor miste hij de aansluiting met de kopgroep. Hij raakt verwikkeld in een mooie strijd en weet als leider van deze groep over de finish te komen op een negende plaats. Een goed resultaat voor de jonge Nederlander, die hiermee belangrijke punten scoort voor het kampioenschap.

De volgende wedstrijd vindt over twee weken plaats. Dan rijdt hij met de Yamaha R3 bLU cRU Cup op het Belgische circuit van Mettet van 27 tot en met 28 mei. Daarop volgend van 2 tot en met 4 juni is Motorsport Arena Oschersleben de plaats van bestemming voor de tweede wedstrijd van het IDM-kampioenschap.