/

26 June 2023

Lastig weekend voor Kas Beekmans tijdens IDM Supersport 300 in Most

Lastig weekend voor Kas Beekmans tijdens IDM Supersport 300 in Most

Kas Beekmans en Team Apreco reden afgelopen weekend van 23 tot en met 25 juni hun derde wedstrijdweekend om het Duitse IDM-kampioenschap. Ditmaal was het Autodrom Most in Tsjechië de plaats van bestemming. Het was een lastig wedstrijd weekend voor de coureur uit Boxtel.

De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen. Voor Kas was het zijn eerste keer op het snelle Tsjechië circuit. Het was dus belangrijk om de nodige meters te maken om zodoende het circuit te leren kennen. Echter was dit tijdens de eerste vrije training niet het geval. Kas ondervond een technisch probleem met zijn Yamaha YZF-R3, waardoor hij maar enkele minuten heeft kunnen rijden. Geen ideale start voor de jonge coureur. Gedurende de tweede vrije training heeft hij meerdere ronden kunnen rijden maar was na afloop van de eerste dag niet geheel tevreden met zijn ritme.

Op zaterdagmorgen tijdens de eerste kwalificatie zagen we nog meerdere natte plekken op het circuit, door een regenbui eerder die nacht. Hierdoor besloten Kas en Team Apreco om niet naar buiten te gaan en geen risico te lopen, omdat de rest van het weekend droog werd voorspeld. Wederom miste Kas nuttige rijtijd, in de tweede kwalificatie klokte de rijder uit Boxtel een zeventiende tijd voor de wedstrijden later in het weekend.

Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdagnamiddag kent Kas een lastige verloop van de race op het Autodrom Most. Door een gebrek aan rijtijd en niet de ideale startpositie heeft Kas alles gegeven maar miste de juiste snelheid om voorin te vechten. In de slotfase van de wedstrijd kwam hij ten val maar passeert de finish uiteindelijk als 26e.

Op zondag stonde de tweede wedstrijd op het programma. Kas kon gedurende de wedstrijd aanpikken bij een groep rijders en wist dit gedurende de race vol te houden. De Yamaha-rijder beet zich vast in de staart van de groep en komt als vijftiende over de finishlijn. Voor Kas een goed resultaat, na een moeilijk verlopen weekend in Tsjechië.

Fotografie: Racing Passion Photography - Damon Teerink