/

21 August 2023

Niet de resultaten voor Kas Beekmans tijdens thuiswedstrijd op het TT Circuit in Assen

Niet de resultaten voor Kas Beekmans tijdens thuiswedstrijd op het TT Circuit in Assen

Kas Beekmans kent een lastig verloop van zijn IDM-weekend op het TT Circuit in Assen. In het weekend van 18 tot en met 20 augustus was het de beurt aan de thuiswedstrijd voor Kas en Team Apreco. Het was de voorlaatste wedstrijd van het Duitse IDM Supersport 300 kampioenschap. Kas finisht de eerste wedstrijd als vijftiende en als veertiende in de tweede wedstrijd.

De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen. De eerste vrije training was grauw maar gelukkig was het droog. Kas kende een goede eerste sessie en klokte de nodige ronden. Tijdens een zonnige tweede vrije training kon de coureur uit Boxtel niet de ideale plek vinden op de baan, waarbij de gewenste progressie uitbleef. Hij sluit de vrije trainingen af met een algemene zevende tijd.

Op zaterdag stonden de twee kwalificaties op het programma. De Yamaha YZF-R3 rijder wist zich in de eerste kwalificatie te plaatsen op een vijftiende tijd. Niet geheel het resultaat waar Kas op had gehoopt. Tussen deze sessie door had het geregend, waardoor de baan nog nat was voor de tweede kwalificatie. Hierdoor was er weinig actie tijdens deze sessie, waarbij de tijden niet werden verbeterd. De vijftiende tijd van de ochtend bleef staan en dat betekende eveneens de startpositie voor de wedstrijden later in het weekend. Niet de positie waar Kas op had gehoopt

 

Zaterdagnamiddag gingen de lichten op groen voor de eerste IDM Supersport 300 wedstrijd van het weekend. Omdat kas van verder moest komen vocht hij in de verkeerde groep met rijders en verloor de aansluiting met de kopgroep. Kas vocht voor de twaalfde plek in de race. Tot het laatste moment werd er stevig gevochten en uiteindelijk komt Kas als vijftiende over de finishlijn. De tweede wedstrijd zien we bijna een kopie van de eerste wedstrijd. Kas vecht in dezelfde groep en komt ditmaal als veertiende over de streep. 

Na een aantal drukke weken kent het IDM een pauze van vijf weken, waarna vervolgens het laatste evenement wordt verreden op het circuit van Hockenheim in het weekend van 22 tot en met 24 september. Voor die tijd zal Kas nog met de Yamaha R3 bLU cRU Cup 2023 in actie komen op de Colmarberg in Luxemburg.