/

5 June 2023

Kas Beekmans laat goede snelheid zien tijdens IDM Oschersleben

Kas Beekmans en Team Apreco reden afgelopen weekend hun tweede IDM-wedstrijd van het seizoen.

Ditmaal was Motorsport Arena Oschersleben de plaats van bestemming. Kas finisht de eerste wedstrijd als zesde en de tweede race als achtste en laat gedurende het weekend goede progressie zie

In het weekend van twee tot en met vier juni werd er geracet op het circuit van Oschersleben. Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma voor Kas. Direct liet de jonge Nederlander zien over het juiste tempo te beschikken. Kas voelde zich goed op de Yamaha YZF-R3 en stond na afloop van de vrije trainingen op een algemene vierde plaats. Hiermee tankte de coureur uit Boxtel vertrouwen voor de kwalificatie die op zaterdag werden verreden.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag kon Kas de stijgende lijn doorzetten. Hij klokte een tijd goed voor de vijfde startplaats op een zonnig circuit van Oschersleben. Hiermee mocht hij vertrekken vanaf de tweede startrij voor de te verrijden wedstrijden later in het weekend.

De eerste wedstrijd ging op zaterdag namiddag van start. Kas had een goede start en kon aanpikken bij de kopgroep. Het tempo in de kopgroep was ontzettend hoog en Kas niet meer doen dan de groep blijven volgen. Dit resulteerde in een nette zesde plaats op de Motorsport Arena in Oschersleben.

Zondagmorgen tijdens de warm-up sessie kende Kas een behoorlijke valpartij. Gelukkig was de Yamaha-coureur zelf ongedeerd maar de machine had veel schade. Door het harde werken van Team Apreco stond de motor er weer goed bij voor de tweede wedstrijd.

Tijdens de tweede wedstrijd kwam Kas slecht uit de startblokken, al gauw maakte hij zijn opmars richting de kopgroep. Eenmaal de aansluiting kreeg Kas te maken met versnellingsbak problemen en verloor hierdoor de aansluiting met de kop. Hij zakte terug in een tweede groep van meerdere rijders. Kas wist zich in de bochten het verschil te maken, om zodoende bij de groep te blijven. Uiteindelijk finisht hij als achtste.

Het eerstvolgende wedstrijdweekend voor het IDM vindt over drie weken plaats. In het weekend van 23 tot en met 25 juni racen wij op het Autodrom in Most in Tsjechië. Maar eerst rijden we volgende week met de Yamaha R3 Cup op de Nürburgring.