/

6 August 2023

Positief weekend voor Kas Beekmans in de IDM Supersport 300 op de Red Bull Ring

Positief weekend voor Kas Beekmans in de IDM Supersport 300 op de Red Bull RingPositief weekend voor Kas Beekmans in de IDM Supersport 300 op de Red Bull Ring

Kas Beekmans reed in het weekend van 4 tot en met 6 augustus op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het was het vijfde wedstrijdweekend voor het Duitse IDM-kampioenschap op een kletsnat circuit van Spielberg. Kas voelde zich goed in deze weersomstandigheden en verlaat het weekend met een achtste en negende plaats.

Het weekend in Oostenrijk werd gekenmerkt door de vele regenval tijdens de eerste twee dagen. Zonder tussenstop heeft meer dan 24 uur geregend en dit zorgde uiteraard voor verraderlijke omstandigheden op een nat circuit van Spielberg. Op vrijdag werd het weekend afgetrapt met de vrije trainingen. Kas voelde zich direct goed in de regenachtige weersomstandigheden en liet dit ook zien. De coureur uit Boxtel maakt veel meters en heeft een goede snelheid gevonden. Hij sluit de trainingen af op een achtste plaats.

Zaterdagmorgen was het tijd voor de eerste kwalificatie. Kas had direct het juiste gevoel op zijn Yamaha YZF-R3 machine en wist scherpe tijden te draaien. Tijdens de tweede kwalificatie later op de middag regende het steviger door. Ondanks dat wist Kas toch zijn tijd te verbeteren ten opzichte van de eerdere kwalificatie. Hiermee kwalificeerde hij zich op een nette zesde plek voor de wedstrijden. Hiermee tankte de jonge coureur veel vertrouwen voor de te verrijden wedstrijden.

Tijdens de eerste wedstrijd kwam Kas goed van zijn plek. Hij rijdt een keurige openingsfase en bemoeit zich met de podiumposities in de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd volgt moet de Yamaha-coureur iets terrein toegeven door het slechte zicht van de vele regenval. Ondanks dit rijdt Kas een keurige wedstrijd, waarin hij als achtste over de finish komt.

De tweede wedstrijd op zondagmiddag was geheel droog, waarbij zelfs de zon doorkomt op de Red Bull Ring. Voor iedereen in de Supersport 300 was het de eerste keer op een droog circuit. Kas verliest enkele plekken tijdens de start maar wist deze al gauw weer goed te maken. De Team Apreco coureur haakt aan bij de kopgroep en laat een sterk tempo zien. Kas verloor op de rechte stukken topsnelheid en kon daardoor moeilijk de rijders voor hem inhalen. Al met al rijdt Kas een mooie wedstrijd en komt als negende over de finish. Momenteel staat Kas elfde in het IDM Supersport 300 kampioenschap met 45 punten.