/

24 July 2023

Kas Beekmans kent een ingewikkeld weekend tijdens het IDM in Schleiz

Kas Beekmans kent een ingewikkeld weekend tijdens het IDM in Schleiz

Kas Beekmans reed afgelopen weekend samen met Team Apreco op het spectaculaire circuit van Schleiz. In het weekend van 21 tot en met 23 juli stond hier het vierde wedstrijdweekend van het IDM Supersport 300 kampioenschap op het programma. Kas verlaat Schleiz met een vijftiende en veertiende plaats.

De weersverwachting was in eerste instantie niet geheel goed. Maar op enkele regendruppels na was het gehele weekend droog met aangename tempraturen op de Schleizer Dreieck. Voor Kas was het zijn eerste maal op het semipermanente circuit van Schleiz. Een bijzonder circuit met veel blinde bochten, hoogte verschillen en dat tussen de landerijen en bossen door.

Tijdens de vrije trainingen was het zaak om baankennis op te doen. De coureur uit Boxtel reed vele ronden op zijn Yamaha YZF-R3 en kwam beetje voor beetje beter in zijn ritme. Na afloop van de eerste dag stond hij als achttiende in de uitslag.

Gedurende de kwalificaties op zaterdag maakte de jonge Nederlander de nodige progressie. Hij verbeterde zijn tijden goed en wist te uiteindelijk te kwalificeren als twaalfde voor de wedstrijden later in het weekend. Echter door het verkeerd plakken van een sticker op de band werden werd hij voor de eerste wedstrijd drie plekken teruggezet op de startgrid.

Op zaterdag namiddag gingen de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van het weekend op het circuit van Schleiz. Met volgepakte tribunes en vele toeschouwers kregen we een mooie wedstrijd te zien. De race werd na twee ronden afgebroken door rode vlag vanwege een valpartij. Na de herstart zien we Kas vechten in een groep met rijders en komt als vijftiende over de finishlijn.

 

Op zondagmiddag zagen we de tweede wedstrijd. Kas mengde zich in een groep met rijders. De Yamaha-rijder knokte voor wat hij waard was op het snelle en vloeiende circuit. Door Kas zijn lengte verloor hij topsnelheid en had daarom ook moeite om de groep bij te blijven. Uiteindelijk finisht Kas op een veertiende plaatst en neemt hiermee enkele punten mee huiswaarts.

Het volgende raceweekend vindt over twee weken tijd plaats. In het weekend van 4 tot en met 6 augustus rijdt Kas in Oostenrijk op de Red Bull Ring.

Fotografie: Racing Passion Photography – Damon Teerink